De workshop Eccelenze Locali is gewijd aan de bijzondere producten en ingrediënten
die alleen je in onze streek vindt

De perfecte vakantie voor Italiaanse Food Fans, in de buurt van Bologna en op de grens van Toscane

De workshop Eccelenze Locali is gewijd aan de bijzondere producten en ingrediënten
die alleen je in onze streek vindt

De perfecte vakantie voor Italiaanse Food Fans, in de buurt van Bologna en op de grens van Toscane

Aan de slag met
alles uit de buurt

Om nog meer van een product te kunnen genieten gaan we op zoek naar de technieken en geheimen van de meesters. Voor de wijnen gaan we naar de wijngaarden van Corte d’Aibo waar ze echt prachtige bio-wijnen produceren. We gaan langs bij het restaurant van Domenico, een bijzondere gastheer die een proeverij organiseert van zijn favoriete kazen.
We maken een “1-mile lunch” waarbij wandelend naar de velden van bio le Cascate gaan, de groentes uit de velden plukken en daarmee de lunch bereiden en we gaan kijken hoe de echte Aceto Balsamico wordt gemaakt waarmee we daarna in de keuken mee aan de slag gaan.

We openen op zondag met de lunch van Stefania. Daarna zijn onze 5 workshop-dagen. De week wordt afgesloten met een gourmet pizza workshop waarbij we het deeg zelf maken, de pizza’s naar keuze beleggen en ze zelf in de houtoven bakken, Marco zoekt de wijn erbij. Deze week bestaat uit: zelf koken, wijn proeven, op bezoek bij de makers van bijzondere producten en deze ter plekke proeven.

Dit zijn de data voor deze workshop

25 Juni – 2 Juli 2022 Huisje aan rivier, 2-4 personen)
17 September – 24 September 2022

We gaan kijken, proeven en koken met…

De Parmigiano Reggiano D.O.P kaasmakerij van Dismano
De Bio-wijngaarden van Corte d’Aibo
De Modena Aceto Balsamico zolders van La Cà dal Non
De le Cascate bio-boeren
Het restaurant Caciosteria van Domenico voor een Kaasproeverij

Tijdens deze kookcursus ben je 5 dagen lekker bezig met producten die uniek in de wereld zijn en dus (in deze vorm) alleen in onze streek geproduceerd mogen worden. Als je aankomt staat er een Welcome Bag voor je klaar

Even de
sfeer van de Borgo proeven

De borgo is een klein paradijsje met verschillende faciliteiten. In la sale reunioni koken we en hier vinden alle workshops, plaats, daar is je italiaanse ontbijtje, de bar met wijnen waar Marco trots op is en een kleine bottega met lokale producten. We hebben een zwembad met prachtig uitzicht waar je uitkijkt op Marco’s wijnranken.

Verdeeld in de borgo heen vind je de 7 stijlvolle appartementen. Ze hebben allemaal een terrasje met tafel om lekker buiten te zitten. Op het terrein staan gazebo’s en vuurkorven zodat je lekker vuurtje kan maken of kan barbecuen. In de oude boerderij op het terein woont familgia Ventura.

Verblijf in de
appartementen
of het Huisje aan de Rivier.

De prijzen zijn voor het verblijf, alle activiteiten en elke dag een Italiaans ontbijtje*. Bij aankomst krijg je ook een welkomsmand met lokale lekkernijen.

Appartementen in de Borgo

Ieder appartement is zorgvuldig ingericht en heeft een gezellige woonruimte met houthaard, goed geoutilleerde keuken, eigen badkamer, en een ruime slaapkamer met uitstekende bedden die je in veel van de appartementen uit elkaar kunt schuiven. Er is ook nog een extra slaapbank mocht je met drie personen in het appartement willen verblijven.

Even binnen kijken?

Prijzen

1 persoon €1150,-
2 personen €1980,-
3 personen €2970,-

Huisje bij de rivier

Het Rivieren huis is het buitenbeentje van de verblijven en ligt niet op de Borgo (15 min rijden) en het ligt in regionaal natuurpark Corno alle Scale. Als je dit verblijf kiest neem je natuurlijk gewoon alle dagen deel aan alles met alle andere cursisten. De hele week kun je vanzelfsprekend lekker bij het zwembad van de Borgo zitten. Je kunt hier met twee t/m vier personen verblijven.

Even binnen kijken?

Prijzen

2 personen €1980,-
3 personen €2970,-
4 personen €3960,-

Reserveer je plekje voor
Streek specialiteiten

Na het verzenden van het formulier ontvang je binnen 2 dagen een bevestigingsmail met een betaal-link voor een aan aanbetaling. Zodra de aanbetaling binnen is, is je reservering een boeking.
Heb je speciale wensen, zoals een partner die niet zo van koken houdt maar wel mee wil eten, laat het ons hier weten.

Wil je met een groep van meer dan 5 personen komen en staat je gewenste week er niet bij, stuur ons dan een mail dan kijken we graag of we iets voor jullie kunnen organiseren.