Veel gestelde vragen

Dat kan zeker! Klik  hier om te prijzen daarvan te zien.

Er zijn 2 luchthavens waarop wij goed bereikbaar zijn namelijk Bologna airport en Pisa airport. Bologna is ongeveer 1 uur rijden en Pisa is 1 uur 15 min rijden bij van ons vandaan. Op Bologna zijn wat meer vluchten maar Pisa is een wat kleinere luchthaven waar je eerder buiten staat.

Alles is aanwezig, ook handdoeken voor aan het zwembad.

We raden iedereen aan om een autootje te huren samen met je vlucht. De weg naar ons toe is niet lastig en je hebt op de dagen dat je geen cursus volgt de vrijheid om mooie dagtochten te maken naar de mooie steden in de buurt of naar bijvoorbeeld naar Corno alle Scale te rijden wat een prachtig regionaal natuurgebied is, waar je heel fijn kunt wandelen of mountainbiken. Je kunt ook een (electrische) mountainbike bij ons huren en dit is een mooi middel om onze prachtige streek te verkennen. Als je liever geen auto huurt dan neem je de trein naar Porretta Terme en dan daarvandaan een taxi naar Rocca Corneta (onze locatie). Op  http://www.trenitalia.com/tcom-en vind je informatie over de treinen. Let wel op dat je jouw vluchten niet te laat in de avond boekt omdat de treinen niet tot laat in de avond rijden.

De cursus is in het Engels maar onze cursussen zijn echt “hands on” dus er wordt natuurlijk gezellig gepraat maar goed kijken is minstens net zo belangrijk. Je leert natuurlijk ook altijd wat Italiaans van onze kokkinnen en Marco.

Bijna nooit een probleem. Geef dit even aan in het laatste veld Speciale Wensen van het aanvraagformulier aan en dan nemen wij dit mee in ons aanbod. Een dagje korter kan meestal ook.

Dit gebeurt wel vaker en dat maakt helemaal niks uit, iedereen is welkom. We gaan er natuurlijk wel van uit dat diegene wel gezellig mee eet en drinkt. Als je aangeeft bij Speciale Wensen  of die persoon wel wil deelnemen aan de lunches, dan passen wij ons aanbod en onze prijs aan.

Geen enkel probleem, een belangrijk deel van onze gerechten zonder vlees of vis en het is goed mogelijk dat je aangepaste vegetarische gerechten maakt met vegetarische ingrediënten.

Je betaald 40% aan als je van je aanvraag een boeking wilt maken, het restbedrag betaal je in Italie per pin, creditcard of in cash.

Volgens ons wel, je krijgt een appartement voor jezelf maar je hebt wel de gezelligheid van de cursusgroep. Je betaald iets meer voor je verblijf maar hebt dan wel alle privacy.

De cursussen worden door ons serieus genomen  maar het is niet zo dat je goed moet kunnen koken om de cursus te kunnen volgen. Er is natuurlijk ook tijd voor gezelligheid.

Het ontbijt is op de cursusdagen inclusief, dit is een Italiaans ontbijt, cappuccino, broodje/brioche en vaak nog iets anders lekkers.

Als je met meer dan 8 personen tegelijkertijd reserveert kunnen wij een groepsaanbod aanbieden

In onze “sale reunione” kun je wat spulletjes kopen. Denk daarbij aan brood, wijn, confituren, pasta, olijfolie. In het dorpje in de buurt is een mini supermarktje dat van alles heeft. Als je de workshop Ecelence Locali en  Funghi Tartufo volgt staat er een welkoms-mand voor je klaar.

Als je bij ons het formulier invult dan krijg je van ons een vrijblijvend aanbod waarin we jouw verzoek samenvatten. Als je het aanbetalingsbedrag aan ons over maakt wordt je optie een boeking en dan  zetten we je vast in onze agenda. Nogmaals ons eerste aanbod is helemaal vrijblijvend maar we horen wel graag even van je als je geen gebruik van ons aanbod maakt. We zijn dan natuurlijk “even goede vrienden” en hopen je een andere keer te mogen ontvangen.

Heb je nog een andere vraag, neem gerust even contact met ons op!